Loading...
Mardin’in Gençleri için Yarını Kodlayanlar Eğitim ve Eğitmen Başvuruları Başladı 03 Ağustos 2016 | 12:10
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin, Türkiye’de belirlenen 5 ilin bilişim teknolojilerine meraklı gençlerine yönelik eğitim ve eğitmen başvuruları başladı. Bölgemiz illerinden Mardin’in de pilot il olarak yer aldığı proje, kodlama ve programlama teknolojisine ilgili gençlerin başvurularını bekliyor. Projeye dair detaylı bilgi ilgili gençlerimize duyurulur.

Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda çocuklarımızı dijital bir geleceğe hazırlamak amacıyla yola çıkan Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat bir araya gelerek “Yarını Kodlayanlar”projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında 7-14 yaş arasındaki çocuklara kodlama bilinci ve kendin yap ( maker)  kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu eğitimler sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek. “Yarını Kodlayanlar” projesi ile bunun ilk adımlarını atıyoruz. Bu adım teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten çocuk için bir başlangıç olacak.

“Yarını Kodlayanlar” Projesi’nin 18-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine, proje kapsamında, pilot uygulama illerinden gelen başvurular kabul edilecektir. Kontenjan 25 kişiyle sınırlıdır.

(Proje İlleri: İstanbul, İzmir, Kayseri, Mardin, Samsun)

Sen de dijital dönüşüme katkı koyacak çocukların yetişmesinde ve ülkemizin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasında yer almak istiyorsan projemize gönüllü olarak hemen başvur.

“Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler sayesinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek. Bu yönüyle kodlama, liderliğini yaptığımız Dijital Dönüşüm vizyonuyla da doğrudan örtüşüyor.
Proje kapsamında vereceğimiz eğitimlerde çocuklara 4 temel değeri öğretmeyi hedefliyoruz: hayal et, tasarla, yap ve paylaş. Bu değerler, “kendin yap” kültürünün de temelini oluşturuyor. Yeni fikirler her zaman hayal etmekle başlar. Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Onlara hayal ettikleri düşünceleri tasarlama imkânı sunuyoruz.

2016 yılı sonuna kadar 5 proje ilinde 7-14 yaş arası bin öğrenciye, 4 saat boyunca “Scratch” programlama dili eğitimi verilecek. Sonrasında eğitimi alan bu illerdeki çocuklarla “Hackathon” etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Son Başvuru Tarihi: 10 Ağustos 2016 Saat 23:59

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kimler eğitmen olabilir?
Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, daha önce çocuklarla çalışma deneyimi bulunan ve bilgisayar bilimleri alanına ilgili 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Proje kapsamında İstanbul, İzmir, Kayseri, Mardin ve Samsun’da yaşayan 15-30 yaş arasındaki başvurular değerlendirilecektir.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle işbirliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen  eğitimi  doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri 7-14 yaş aralığındaki en az 40 çocuğa ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Gönüllü eğitmenlerin ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Eğitmen eğitimi, 18-21 Ağustos’da Kuşadası’nda gerçekleştirilecektir.
Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.
Her türlü sorunuz için   bilisim@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.