Loading...
Sağlık Turizminde Kalite Başarı Semineri 12 Mayıs 2014 | 00:00
Sağlık Turizmi son dönemde dünya genelinde ön plana çıkan ve ülkelerin önemli ölçüde yatırım yapmaya başladığı bir turizm türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Medikal turizm, termal turizm ve üçüncü yaş turizmi olarak sınıflandırılabilen sağlık turizminin ülke ekonomisine katkısı, ülkemizde de ön plana çıkmış ve son yıllarda bazı illerimizde bu alana yönelik özel hizmetler sunulmaya başlanmıştır.

Uluslararası kalite standartlarında sağlık hizmeti veren birçok hastane, poliklinik, tıp merkezi gibi kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapan bölgemiz, başta termal kaynaklar olmak üzere sahip olduğu doğal kaynaklar ile sağlık turizminde hem tedavi hem de tedavi sonrası rehabilitasyon hizmetleri olanaklarında çok büyük bir potansiyele sahiptir. Mevcut durumdaki sağlık turizmi hizmetlerinin geliştirilmesi ve bölgedeki sağlık turizmi potansiyelinin en üst düzeyde değerlendirilmesi ülkemizin de tanıtımına yardımcı olacak ve ülkemize önemli ölçüde gelir kazandıracaktır.

Buna istinaden, ülkemizdeki sağlık turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacı ile medikal ve termal turizm alanlarında konusunda uzman uluslararası konuşmacıların katılımıyla tecrübe paylaşımı gerçekleştirilmesi ve Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlık turizminde sağlanan devlet teşvikleri ile ilgili kurumlarda bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik 29 Mayıs 2014 tarihinde, Bursa Almira Otel'de "Sağlık Turizminde Kalite ve Başarı Semineri" gerçekleştirilecektir.