Loading...
Savur KİK’te Artık Daha Yetkin 08 Mayıs 2012 | 21:52

Dicle Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Savur Belediyesi’ne ait “Savur’da Bir KİK” adlı projenin eğitimi 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Savur Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda; Artuklu Üniversitesi İdari Mali İşler Daire Başkanı Selim Öncü tarafından verildi.

 Kamu İhale Kanununda bugüne kadar yapılan 49 farklı değişikliğin meydana gelmesi; bu kanuna dayanarak ihale yapan kamu çalışanlarını zora sokmuştur. Özellikle 2011 yılında 23 Ocak - 02 Ekim tarihleri arasında 25 tane ilave ve değişiklik nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşanmıştır. Bu durum ihale işlemlerini yürüten kamu görevlilerine ciddi yük ve sorumluluklar getirmesinin yanısıra, ihale süreçlerinin zamanında tamamlanamaması, kamu hizmetlerinin zamanında ve ekonomik bir şekilde görülememesine sebep olmaktadır. Kamu görevlilerinin hukuki, cezai ve idari yaptırımlarla karşılaşmalarının önlenmesi amacı ile KİK eğitimi düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu eğitimle birlikte kamu hizmetleri zamanında ve ekonomik bir şekilde tamamlanacak ve ilgili kamu personelinin bilinçlendirilmesi ile hata yapmalarının önüne geçilerek; hukuki, cezai ve idari yaptırımlarla karşılaşmaları önlenecektir.

Böylece Savur ilçesinde kamu ihale mevzuatındaki değişiklikler ve uygulama örnekleri için kamu çalışanlarının eğitilmesi amaçlanmıştır. Bununla beraber bölgedeki imar uygulamalarında çalışan kamu personelinin hizmetlerini tam ve eksiksiz yapmaları da sağlanmıştır.

Bu eğitim ayrıca Ömerli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Kamu Mali Mevzuat Semineri” adlı projelerinin desteklenmesiyle Ömerli ilçemizde de gerçekleştirilmiştir.