Loading...
Siirt'te Pişmaniye ve Saray Helvası Üretilecek 02 Ağustos 2012 | 12:12

         Siirt"te pişmaniye ve saray helvası üretimi yapmak için 2011 yılında Ajansımıza başvuran Sunvet Gıda Şirketi, Siirt"te Ajans desteğine hak kazanan 5 firmadan biri olmuş ve Baykan ilçesinde yatırım yapmak üzere Şubat ayında proje faaliyetlerine başlamıştı. Proje kapsamında kurulacak olan yıllık 180 ton pişmaniye ve 45 ton saray helvası üretim kapasiteli tesis için sipariş edilen makine ekipmanların temmuz ayı içerisinde firmaya teslim edilmesiyle projenin önemli bir bölümü tamamlanmış oldu.

         Ajansımız Siirt Yatırım Destek Ofisi uzmanları tarafından ziyaret edilen Sunvet Gıda Şirketi Yetkilisi Öner Yıldızata, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte pişmaniye ve saray helvası üretimine başlayacaklarını belirtti. Ürünlerini cevizli, fıstıklı ve çikolatalı olmak üzere hem baklava dilimi hem de daire şeklinde üretileceğini, 250 gr, 400 gr ve 500 gr"lık paketler halinde piyasaya süreceklerini ifade etti. Daha sonra yatırımı kendi imkânları ile büyüterek pişmaniye ve saray helvasının yanı sıra yıllık 72 ton lokum üretimini de gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Yıldızata, lokum çeşidi sayısının da 10’u geçeceğini dile getirdi.

         Ramazan Bayramı öncesinde üretime başlamayı hedeflediklerini belirten Yıldızata, “Baykan, hem Güneydoğu Anadolu hem de Doğu Anadolu Bölgesine komşu olduğu için ürettiğimiz pişmaniye, helva ve lokumu başta Siirt, Bitlis, Batman, Van gibi yakın illerde satacağız” dedi. Uzun vadede ise tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamı, Doğu Anadolu Bölgesinin güneyi ve Kuzey Irak firmanın pazar hedefleri arasında bulunuyor.