Loading...
Siirt’in İlçelerine Çalışma Ziyaretleri Yapıldı 25 Aralık 2014 | 00:00
Ajansımızın faaliyet gösterdiği Bölge’deki illerden olan Siirt’in tüm ilçeleri Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Tabip Gülbay, Ajansımızın Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ve Ajansımızın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Uzmanı Afşin Seren Denizli tarafından ziyaret edildi.

22 - 24 Aralık tarihleri arasında üç gün süren ziyaretlerde Siirt’in altı ilçesinin Kaymakamları ve Belediye Başkanları yerinde ziyaret edilerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu ziyaretlerin temel amacı Ajans tarafından 2015 yılında çıkılacak olan Mali Destek programlarının içeriği hakkında bilgi verildi. Ajansımızın 2015 yılında Bölge’ye sağlayacağı destekler ile ilgili ilçelerin yöneticileri olan kaymakam ve belediye başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle kendilerinin yerelde Ajanstan ne tür talepleri olduğu; beklentilerinin ne kadarının karşılanabileceği konusunda karşılıklı görüşler alınarak bunların hayata geçirilebilmesi için neler yapılması gerektiği ifade edildi.

Ziyaretler Kurtalan, Baykan, Tillo, Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinin Kaymakamları ve Belediye Başkanlarına yapıldı. Böylece Ajans’ın faaliyet alanı olan TRC3 Bölgesi’nin en ücra köşeleri ziyaret edilerek orada yaşayan insanların Ajans desteklerinden azami derecede istifade etmesi için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

Siirt ve ilçelerinin Ajans’ın sağlamış olduğu desteklerden bugüne değin ne kadar yararlandığı görüşülerek bu destek miktarlarının artırılması için mevcut kapasitenin özellikle kamudaki proje ekiplerinin kurulması ile gerçekleşebileceği sonucuna varıldı.