Loading...
Siirt OSB’ye Büyük Destek 20 Eylül 2012 | 09:49

Proje şehirde sanayinin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi’nin önemli bir ihtiyacını karşılamak için hazırlanmış bir projedir. Gelişmekte olan Siirt’te şehrin yapısını bozmadan kümelenme etkisinden faydalanarak kurulan Organize Sanayi Bölgesi, altyapı eksiği olmamasına rağmen beklenen ilgiyi görmemiştir. Bu durumun temel nedenlerinden biri OSB’deki güvenlik eksikliği olarak açıklanabilir. OSB içindeki firmaların en büyük sıkıntısı etrafının çevrili olmamasından kaynaklanan hırsızlıklar ve huzursuzluklardı. İhata duvarının olmaması buradaki tesislerin hırsızlık, alanda hayvan otlatılması gibi sorunlarla karşılaşmalarına neden olmaktaydı. OSB’deki güvenlik sorununun çözülmesiyle birlikte burası firmalar için daha çekici hale gelmiştir. Bu proje ile söz konusu sorunların çözülmesi amacıyla, belirli giriş çıkış noktası olan, sınırı belirlenmiş güvenlikli bir alan haline gelmiştir. Altyapı eksiği bulunmayan OSB’nin, mevcut ulaşım sistemine yeni yollar ve bağlantılar eklenmesiyle birlikte firmalar için daha cazip olacaktır.

Bununla beraber amaç Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firma sayısını arttırarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaktır. OSB’ler alan ekonomisinin güzel bir örneğidir. Firmaların bir arada olması onların altyapı hizmetlerine daha rahat erişmelerine neden olur. Bununla birlikte çevreye verecekleri potansiyel zararlarında önüne geçilmiş olur. Bu sebeple ildeki fabrikalaşmanın OSB’de olması kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde arzu edilen ideal bir durumdur. Böylece sağlıklı bir şekilde organize olmuş olan sanayi bölgesi hem yatırımcı çeker hem de mevcut yatırımcıları güçlendirir. Buda ekonomide olumlu gelişmelere ve kalkınmaya neden olur.

Proje kapsamında yaklaşık 700 Bin TL’ye mal olan projenin 523 Bin TL’si Ajans tarafından karşılanmıştır. Böylece örülen 4500 m uzunluğundaki duvar ve yeni yapılan giriş kapısı ile OSB daha güvenli bir yatırım ortamına dönüştü. Bu sayede üretim yapacak işletme sayısının bölgede artması beklenmektedir.