Loading...
Siirt’te Türkiye Ekonomisi ve Bölgesel Kalkınma Sempozyumu 29 Mayıs 2013 | 10:06

Sempozyuma İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Ongan, Siirt Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Birinci, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Karabulut, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ali Verçin, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ile Ajansımız  Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay konuşmacı olarak katıldılar.

 

Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Murat Erman ile Vali Ahmet Aydın yaptı. Rektör Erman yaptığı konuşmada “Güncel bir konu çerçevesinde Üniversitemize gelip katkı sunacak olan katılımcılara ev sahibi olarak teşekkür ediyorum” dedi. Vali Aydın Türkiye ekonomisinde Siirt’in çok önemli olduğunu geçmişteki ekonomik dezavantajının kırıldığını bu güne kadar yeterince yatırım almamış olmakla beraber barış süreciyle birlikte dört aydır yatırımcıların Siirt’te yatırım yapmak istediklerini belirtti.

 

Yönetim Kurulu Üyemiz Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin yabancı yatırımlar sıralamasında en cazip  13. ülke olduğunu belirterek “Yıllardan beri hükümetlerin özellikle Doğu ve Güneydoğu illeri için geliştirdiği kalkınma programları terör nedeniyle hala tamamlanamamıştır. Bu da göç ve işsizliği beraberinde getirmiştir” dedi.

 

Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana uygulanan mali destek programları sonucunda Bölgemize yaklaşık 27 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade etti. Eş finasman ile birlikte Bölgede yaklaşık 50 milyon liranın yatırıma dönüştüğünü dile getiren Gülbay, en az hibe desteği alan illlerden birinin maalesef Siirt ili olduğunu belirtti. Ajansın 2013 mali destek programı ile birlikte Bölgeye 25 milyon liranın üstünde bir kaynağın daha aktarılacağının belirten Gülbay, Siirt’in sözkonusu mali destek programından daha fazla kaynak almasının yolunun daha nitelikli projeler hazırlmaktan geçtiğini söyledi.

 

Yapılan sunumların ardından Rektör Erman tarafından katılımcılara plaket verildikten sonra sempozyum sona erdi.