Loading...
Şırnak’ta Kamu Teknik Personeline NetCad Eğitimi 19 Eylül 2012 | 16:54

Eğitim, NetCad eğitmenlerinden Yavuz Töre ve H. İbrahim Çetiner tarafından, 10-17 Eylül 2012 tarihleri arasında Şırnak İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitime İl Özel İdaresi teknik personeli ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelinden oluşan toplam 22 kişi katıldı. Eğitimde NetCad programı teorisi ve uygulamaları katılımcılar ile paylaşıldı.

Eğitimden önce Ajansımızın Şırnak Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Arzu Karaarslan tarafından, Ajansın 2011 - 2012 yıllarında mali, teknik ve doğrudan faaliyet desteği programları kapsamında Ajans bölgesindeki dört ilde (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) desteklenen projeler ile ilgili sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, bilgisayar destekli harita çizim yazılımı olan Netcad programının özellikle harita mühendisleri, inşaat mühendisleri, mimar, şehir bölge planlamacılarının ihtiyaç duyduğu bir program olduğunu belirtti. Programın İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından bu eğitim ile birlikte yaygın bir şekilde kullanılmasının, harita üretimi, imar planı çizimi, parselasyon haritaları yapımı, imar uygulamaları, arazi toplulaştırma, kamulaştırma haritalarının üretimi gibi birçok alana olumlu yansımalarının olacağını ifade etti.

Sekiz gün süren eğitimin ardından katılımcılar memnuniyetlerini belirterek eğitimin kendileri için çok faydalı geçtiğini dile getirdiler.