Loading...
Tarihi Hasankeyf’te Geleceğe Büyük Adımlar 19 Mart 2014 | 20:16
Ajansımızın 2013 Yılı Mali Destek Programlarından Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Batman - Grup Tekstil Limited Şirketinin “Hasankeyf'te Batman Grup ile İstihdama Katkı için Kapasite Artırma” adlı projeleri başarılı bulundu. Toplam Maliyeti 460 Bin TL olan Proje, Ajansımızdan % 50 oranında 230 Bin TL hibe desteği aldı.

Projenin amacı Batman’ın geri kalmış olan en küçük ilçesi kadim kent Hasankeyf'te hazır giyim sektöründe makineleşme ve yerel iş gücünün akılcı kullanımı ile tekstil sektöründe bir endüstrileşme sağlamaktır. Öncelikli olarak üretim aşamasında güncel teknolojilerin ve otomasyon sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması, istihdam ve işgücü niteliklerinin artırılması, ihracata dayalı üretimin desteklenerek ihracatın geliştirilmesi hedeflenmiştir. Toplumun tamamını ilgilendiren tekstil sektörünün Bölge’de geleceğe dönük öncelikler arasında yer alması amaçlanmıştır.

Bölge’deki kalkınma çabalarını proje ile beraber sosyal sorumluluk kapsamında tekstil sektöründe nitelikli iş gücünün ortaya çıkarılması ve tekstilde bölgesel bir kapasite oluşturulmasına zemin hazırlandı.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte tekstil ürünleri imalatı yapılan alanın yetersiz kalması daha geniş alan ihtiyacı meydana getirdi. Yeni tesis ile birlikte tam kapasite üretim neticesinde günlük ortalama 1500 olan imalat kapasitesi ortalama 2500’e çıkacak olup % 60 ciro artışı ve karlılıkta % 40 artış gerçekleşmiş olacaktır.

Proje kapsamında 73 adet makine ve ekipman alınırken 50 personel tekstil konusunda eğitim aldı. İkisi engelli olmak üzere 50’si bayan toplam 65 personel istihdam edildi.

Böylece özellikle Hasankeyf’te dezavantajlı konumda bulunan bayanlara sürdürülebilir, kalıcı ve uygun bir iş imkânının sağlanması kendileri için tahmin edilemeyecek derecede büyük bir önem arz etmiştir.