Loading...
Tekstil Devi Biesseci A.Ş. Batman’a Yatırım Kararı Aldı 10 Eylül 2012 | 18:15

         Şirketin kurucusu olan Galatasaray Eski Başkanı Merhum Özhan Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın’ın yönetim kurulu başkanı olduğu şirket, tekstil sektöründe ihracat yapan Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri konumunda. Her yıl açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu listesinin 2009 yılında 358’inci sırasında yer alan ve 1984 yılından beri Bursa’da faaliyet gösteren, Biesseci A.Ş. ortakları ve üst düzey yöneticileri yatırım yapma kararı aldıkları Batman’a ikinci ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Biesseci Heyetinden Yönetim Kurulu Başkanı Murat Canaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayim Fresko, Serim Ayomak, Oktay Pehlivanoğlu, Hacısadıkoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Algaç ve Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Özdil katıldı. Firma yetkilileri, Batman’da yatırım yapmak için kendilerine her konuda yardımcı olan Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi’ne nezaket ziyaretinde bulundular. Biesseci Şirketi yetkilileri daha önce Temmuz ayında Batman’ı ziyaret etmiş Ajansımız Batman Yatırım Destek Ofisi tarafından yatırım ortamı hakkında bilgilendirilmişlerdi. Kendilerine destek ve teşvik mekanizmaları hakkında bilgi verilerek Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere sanayi bölgeleri tanıtılmıştı.

         İkinci ziyaretlerinde Batman Valisi Yılmaz Arslan’ı makamında ziyaret eden heyet, yeni göreve başlayan Yönetim Kurulu Başkanımıza hayırlı olsun dileklerini iletirken yapmayı düşündükleri yatırımın detayları hakkında bilgi verdiler. Batman’a yapacakları yatırım ile ilgili teşvik belgesi alım işlemlerini başlattıklarını dile getiren Biesseci Tekstil Genel Üretim Koordinatörü Oktay Pehlivanoğlu, uygun yatırım yeri ile ilgili kararın alınması için bu ikinci ziyareti tertiplediklerini ifade etti. Şirket ve yapmayı planladıkları yatırım hakkında bilgiler veren Pehlivanoğlu bu ziyaretlerinde sürekli iletişim halinde oldukları Batman Yatırım Destek Ofisi’nin koordinasyonu ve teknik desteğinde yatırım detaylarını netleştirmeyi amaçladıklarını belirttiler.

         Biesseci heyetinin yatırımı ve tekstil sektörünün mevcut durumunu değerlendiren Vali Yılmaz Arslan böyle değerli bir yatırımın sağlıklı bir şekilde hayata geçmesini dilediğini ve uygulama aşamasında gerekli desteğin verileceğini belirtti.  Batman’daki yatırım ortamına değinen Vali Arslan, Batman Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sanayi alanları hakkında bilgiler verdi.

         Daha sonra heyet Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu’nu da ziyaret etti.