Loading...
Haber Galerisi
Türkiye’nin İlk Glutensiz Kafe Fırını Mardin’de Açılacak 21 Mayıs 2024 | 14:58

Ajansımızın Avrupa Birliği tarafından desteklenen SEECO Projesi kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Ajansımız iş birliğiyle Türkiye’de ilk defa kurulacak olan “Glutensiz Kafe Fırın” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projenin amacı, bölge halkının sağlıklı yaşamasını ve glutensiz gıdaya erişimini sağlamak, ayrıca ev sahibi ve misafir topluluktan kadınlar ve gençleri sosyo-ekonomik yönden güçlendirmektir.

SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum) Projesi kapsamında Ajansımız tarafından desteklenerek hayata geçirilecek olan projenin toplam bütçesi 102 Bin Avro olup tamamına %100 oranında hibe desteği sağlanacaktır.

Çölyak rahatsızlığı ve glüten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glutensiz beslenmeyi tercih edenlere hizmet verecek olan, üniversiteler içerisinde “Türkiye'nin ilk Kampüs Glutensiz Kafe Fırın” projesinin sözleşmesi, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç tarafından imzalandı.

Mardin ve civarındaki illerde yaşayan çölyak hastaları ile glutensiz ürünleri tercih eden kişilerin ihtiyaçlarının teminine yönelik üretim yapılacaktır. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde glutensiz ürünlerin hazırlandığı ve satışa sunulduğu bir kafeterya tasarlanacak olup, üç çeşit glutensiz ekmek ile unlu mamuller ve iki çeşit glutensiz noodle üretimi gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda SEECO Projesinin hedef kitlesi olan yerel ve misafir topluluktan 18-29 yaş arası kadın veya genç işsiz 8 kişi kafeteryada istihdam edilecektir. Ayrıca 20 kişiye glutensiz üretim konusunda iki hafta süreli sertifikalı eğitim düzenlenecektir.