Loading...
TÜRSAB’dan Turizmde Kalkınma Ajanslarının Rolü Çalıştayı 22 Ekim 2014 | 11:55
Turizm sektörü, ülkelerin / bölgelerin sahip oldukları doğal ve kültürel kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak, bölgeler arasındaki dengesizliklerin giderilmesi ve bölgesel kalkınmanın sağlanması konusunda önemli yere sahiptir. Bununla beraber, turizm küresel anlamda dünyanın en büyük sektörlerinin başında yer aldığı gibi dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen sektör olma özelliği de bulunmaktadır.

Sektörümüzün, temel arz verileri bölgelerin doğal, sosyo - kültürel ve tarihsel kaynaklarına bağlı olduğundan diğer sektörlerden farklı olarak bu durum kalkınmayı hızlandırmaktadır.

Turizm sektörünün gelişmesi ülkenin / bölgenin de gelişmesi demektir. Turizm sektörüyle bağlantılı olarak diğer sektörlerin gelişmesi bölgenin kalkınmasını hızlandırmakta ve bölgelerarası dengesizlik / az gelişmişlik sorunu da turizm sektörü sayesinde en aza indirgenmektedir.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, 21 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ülkemiz genelinde var alan Kalkınma Ajansları'nın katılımıyla üye seyahat acentalarımızı bir araya getirecek olan "Türkiye'nin Geleceği Turizmde Kalkınma Ajanslarının Rolü" adlı bir çalıştay düzenlemeye karar verdik.

Çalıştay, sizlerin katılımıyla, ülkemiz genelinde yer alan 8000 üye seyahat acentamızın bilgi edinmesini sağlayarak ülke turizminin gelişiminde önemli katkıda bulunacaktır.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)