Loading...
Uzerkan Metal Sektöründe Bölgenin Lideri Olma Yolunda 16 Ağustos 2012 | 18:31
            Siirt"te metal sanayiinde faaliyet gösteren Uzerkan Metal şirket sorumlusu Mehmet Emin Erdemir, 1958 yılında 8 yaşındayken babasının yanında işe başlamış. Erdemir çalışırken okumayı ihmal etmemiş ve 1973 yılında Lise eğitimini İstanbul’da tamamlayarak Makine Teknisyenliğinden mezun olmasının ardından Siirt’e gelerek baba mesleğini devam ettirmiş.

            1994 yılında zamanın teşvik sisteminden faydalanarak destek alan Uzerkan Metal, 1200 m2’lik bir alanda Batman yolu üzerinde temel atıyor. Faaliyetlerine sadece bir çeşit kürek üretimi ile başlayan firma, şu anda 12 farklı çeşit kürek üretiminin yanı sıra el arabası, tırmık, saman yabası ve tel örgü üretiyor.

            El arabası üretiminde bölgede sayılı firmalardan birisi olan Uzerkan Metal’in en yakın rakipleri kuzeyde Erzurum ve batıda Aksaray ile Kayseri. El arabası üretiminin tamamını yurtdışına ihraç eden firma, kapasitesini genişleterek iç pazara da satış yapmayı hedefliyor.

            2011 Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteğe hak kazanarak kapasitesini artırmayı hedefleyen Uzerkan Metal, Ajanstan alacağı destekle şu anki ürünlerine ek olarak panel tel üretimine de başlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle tarım ve inşaat sektörlerinde yaşanan hızlı değişimin ürünlere olan taleplerin de değişmesine sebep olduğunu belirten Erdemir, kendilerinin bu değişimi takip ettiklerini ve ürünlerini de talepler doğrultusunda değiştirdiklerini belirtti. Örnek olarak çit teli üretiminin panel tel üretimine kaydığını ve taleplerin panel tel üretimine yoğunlaştığını belirten Erdemir, Ajanstan aldıkları destekle sektördeki değişimi takip edebilecek.

            Panel tel üretimine başlamanın yanı sıra sahip oldukları teknolojiyi de geliştirmeyi hedefleyen Uzerkan Metal, boyamayı elektrostatik püskürtme usulüyle gerçekleştirecek. Halen boyamanın boya tankları kullanılarak gerçekleştirildiği fabrikada, boyanın yoğun ve rahatsız edici kokusu işçiler üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Elektrostatik boya makinesini de temin ederek Eylül ayı içerisinde projesini tamamlamayı hedefleyen firmada, hem boyanın olumsuz etkilerinin önüne de geçilmiş olacak hem de püskürtme usulüyle boyama gerçekleştirileceğinden daha kaliteli ve daha ekonomik bir sisteme kavuşmuş olacak.