Loading...
Yatırım Destek Ofisleri Yeni Teşvik Sisteminde Aktif Rol Alacak 18 Eylül 2012 | 16:50

Sistemi değerlendiren Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay bölgemiz açısından yatırımcılara sunulan teşvik ve indirimler kadar Yatırım Destek Ofislerinin sağlayacağı teknik desteklerin de önemine vurgu yaptı.

 Yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte teşvikle ilgili bütün konularda yararlanıcılara yol göstermek ve onları birinci elden bilgilendirmek amacıyla hizmet veren Yatırım Destek Ofisleri genel teşvik başvurularının alınması noktasında da yetkilendirilmişlerdir. Bu hususu değerlendiren Genel Sekreter Gülbay, bölgemizde özel sektör yatırımlarının önünün açılmasına zemin hazırlayan yeni teşvik sisteminin başvuru sürecine Ajansların dâhil edilmesini olumlu bulduklarını belirtti.

 Gülbay “Yatırımcılar bölgemize geldikleri zaman beklediklerinden çok daha farklı bir manzara ile karşılaştıklarını belirtiyorlar. Yatırım Destek Ofislerimiz onlara birinci elden destek ve teşvikleri anlatıyorlar. Bölgemizle ilgili bütün olumsuz kanaatlerin değiştiğini görüyoruz. Bundan sonrası için ülkemiz tarihinin en iyi teşvik sisteminin sunduğu olanakları yatırımcılara en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Yatırımcıların gelmesini de beklemeden biz onlara gideceğiz. Yatırım Destek Ofislerimiz şimdilik genel teşvik başvurularını da alabiliyorlar. Önümüzdeki süreçte kademeli olarak genel teşvik dışındaki başvuruların da Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecek şekilde düzenleme yapılmasını umuyoruz. Bu noktada teşvik başvurusu için yatırımcıların Ankara’ya gitmelerine de gerek kalmayacak. Ayrıca bütün projelerin izleme süreçlerini de Yatırım Destek Ofislerimiz üzerinden yapacağız. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile tam bir uyum içinde çalışmaya özen göstereceğiz. Her alanda olduğu gibi en büyük destekçimiz Yönetim Kurulumuz. Onların desteği sayesinde Bölgemizin, uzmanlarımızdan daha iyi istifade etmeleri imkânına sahibiz.” dedi.

Yatırımcı ve girişimcilere büyük avantajlar sağlayan Yeni Teşvik Sisteminin, kalkınmanın yerel ayağı olan Ajanslar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi ülkemiz için son derece büyük bir öneme sahiptir.