Loading...
Yeni Yönetim Kurulumuz Siirt’te Toplandı 19 Haziran 2014 | 00:00
Ajansımızın Mayıs - Haziran Ayları Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt Valiliği Toplantı Salonunda Yeni Yönetim Kurulu Başkanımız Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Bu toplantımıza değişmiş olan Mardin, Batman ve Siirt Valileri ile aynı illerin Belediye Başkanları ilk kez katıldılar.

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında mayıs ayında yapılan Kalkınma Kurulu Toplantısı hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın ikinci döneminde (IPA-II 2014-2016) uygulanması planlanan “Rekabetçilik ve Yenilik, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Çevre Operasyonel Programları” kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenmiş öncelikli dört bölgeye yönelik olarak tahsis edilmesi planlanan fon hakkında Kurul üyelerine sunum yapıldı.

Ajans’ın güdümlü proje desteği kapsamında uygulanmasına çalışılan projelerin ilerlemeleri hakkında üyeler bilgilendirildi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Programı” kapsamında Ajansın teknik desteği ile yürütülen çalışmalar hakkında Kurul üyelerine sunum yapıldı.

Sayıştay Başkanlığınca hazırlanarak Ajansımıza iletilen “Dicle Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Denetim Raporu” hakkında Kurul'a bilgi verildi.

GAP Eylem Planı çerçevesinde GAP Organik Tarım Küme Projesi kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi koordinasyonunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren kalkınma ajansları ile işbirliği içerisinde uygulanması planlanan “GAP Organik Değer Zinciri Mali Destek Programı” hakkında Kurul üyeleri bilgilendirildi.

2013 Yılı Mali Destek Programları ile 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği’ne ilişkin Mart - Nisan 2014 dönemine ait Program İlerleme Raporları Genel Sekreter tarafından Kurul’a sunulduktan sonra toplantı sona erdi.