Loading...
Yönetim Kurulu Ekim Ayında Batman’da Toplandı 23 Ekim 2013 | 20:13
Ajansımızın Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Batman TPAO Kristal Park Tesisleri Toplantı Salonunda Yönetim Kurulu Başkanımız Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında son kez gerçekleştirildi. Ajans mevzuatı gereği dönemsel olarak her yıl değişen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi kasım ayı itibariyle Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından icra edilecektir.

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında 2014 Yılı Çalışma Programına uygun olarak hazırlanan KOBİ’ler ve Küçük Ölçekli Altyapıya yönelik Teklif Çağrıları’na ilişkin Başvuru Rehberleri ile Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin her birinde uygulanacak güdümlü proje alternatifleri Yönetim Kurulu’nun görüşlerine sunuldu.

Ajans Bölgesinde yer alan imalatçı KOBİ’lerin tespiti, ekonomik durumları ile beklentilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlanan anket uygulaması ve analiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Sanayi Envanteri Raporu hakkında Kurul üyelerine sunum yapıldı.

Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Ajans Bölgesi’nde hazır giyim sektörünün kaynak ve olanaklarını tespit etmek, ekonomik ve sosyal gelişmeye etkisini araştırmaya yönelik olarak yapılması planlanan “Tekstil Çalıştayı” hakkında Kurul’a bilgi verildi.

Ajans Bölgesi’nde yer alan paydaşların katılımıyla, Ajans koordinasyonunda hazırlanan TRC3 2014 - 2023 Bölge Planı konusunda Üyeler bilgilendirildi.

Ajans’ın Altı aylık ara rapor şeklinde hazırlanan Ajans Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından görüşüldü.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ve AB Fonları ile desteklenen “Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2 Hibe Programı” hakkında Kurul’a bilgi verildikten sonra toplantı sona erdi.